sponzor sajta:

 

"A true measure of your worth includes all the benefits others have gained from your successes."

 Cullen Hightower, salesman and writer (1923 - )

Poštovane kolege,

Dobrodošli na web sajt nastavne discipline Finansijski menadžment. Ovdje će biti naše zborno mjesto sve dok ne položite ispit, a možda i poslije toga.

Osnovni cilj pokretanja ove inicijative bila je želja da vam olakšamo razumijevanje upravljanja finansijama preduzeća i omogućimo kvalitetnu pripremu za uspješno polaganje ispita.

Ova nastavna disciplina na Ekonomskom fakultetu u Podgorici počela se izučavati od 1993. godine. Danas je Finansijski menadžment jednosemestralni kurs na četvrtoj godini studija (VII semestar), sa nedjeljnim fondom časova 2P+2V. Po ECTS-u (European Credit Transfering System) ispit je vrednovan sa 5 bodova.

 

Za uspješno razumijevanje problematike koju obuhvata Finansijski menadžment neophodno je elementarno poznavanje statistike, računovodstva, analize bilansa, hartija od vrijednosti i drugih disciplina, na čijim osnovama se razvila moderna teorija finansija.

 

Pretpostavljamo da vas najprije interesuje odgovor na pitanje kako brzo i uspješno ovladati ovom disciplinom i, naravno, položiti ispit. Odgovor je jednostavan: redovno posjećivati predavanja i vježbe, koristiti mogućnost polaganja putem testova, ispunjavati sve dodatne obaveze (seminarski radovi i sl.), koristiti mogućnost klasičnih i e-konsultacija.

Ukoliko se pridržavate ovih jednostavnih pravila, onda završni ispit postaje svečanost na kojoj ćemo ocijeniti ne samo vas, već našu zajedničku saradnju.

Na ovom web sajtu nalaze se sve potrebne informacije za pripremu ispita, a i više od toga. Istražite ga i budite spremni na iznenađenja. Redovno ćemo je ažurirati!

Studenti koji će, izborom smjera Finansije, nastaviti da sarađuju sa nama, imaće priliku da se upoznaju sa  savremenim teorijskim dostignućima iz ove oblasti, analizom praktičnih finansijskih problema i novim pedagoškim metodama.

Srdačno,

Dr Saša Popović

 

Copyright © finansije.net 2003-2005